Min kärlek till mat
Jag vill bjuda er på fantastiska smaker inspirerade av min tid i Södra Afrika och min nyfikenhet för god mat. Vi kokar, kryddar och skapar för din njutning.
Redan som liten grabb var jag intresserad av att laga mat och det var i köket hos mormor Hanna som min kärlek för husmanskost började. Min mor, som också lagar fantastisk mat, lät mig tidigt få hålla till och prova mig fram i köket. Under en stor del av min uppväxt bodde vi i södra Afrika och det har inspirerat mig att arbeta med en del andra kryddor och smaker än de vi är vana vid i Sverige.
I RÖHSTÖS KÖK använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror i den mån vi kan. Allt är hemlagat i småskaligt format och med ambitionen att tära så lite på våra resurser som möjligt. Äpplena som används för chutneyn, plockar vi själva för hand i Gävletrakten och flaskorna för Hickory sirapen återvinner vi gärna och ger refill till ett billigare pris.
Jag hoppas att ni gillar mina produkter och de recept jag presenterar.
Smaklig spis!
/Mikael Röhstö
Det vi på RÖHSTÖS KÖK producerar är färskt, ekologiskt och närproducerat. Vi tror på ett hållbart återbruk där vi bland annat infört ett eget pantsystem på våra kärl.
Vi vill ge er en härlig smakupplevelse med nya spännande smaker.